Het is Alkmaar Sport gelukt om dit jaar de regiofinale van Olympic Moves naar Alkmaar te halen. Ruim 1.000 scholieren van rond 70 middelbare scholen uit de regio en zelfs uit Almere en Zuid-Holland namen donderdag op zeven locaties deel. De inzet: een plek in de finales op 9 juni in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis, in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Dit event is in de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Er zijn voorronden op school, regiofinales en een landelijke finale in het zaalvoetbal, badminton, handbal, tennis, streetdance en softbal. De finale voor het zaalvoetbal is overigens al op 13 april in Arnhem.

Alkmaars sportwethouder Pieter Dijkman gaf letterlijk de aftrap voor de finale van het meisjesvoetbal. “Het is toch uniek dat we een evenement van deze omvang in Alkmaar kunnen organiseren! Dit is Alkmaar als sportstad ten voeten uit.”

De regiofinale startte 's ochtends met een spetterende opening in De Meent. Maarten van Luit trakteerde de leerlingen op een act Freestyle Voetbal, sponsoren schoten ballen het publiek in en freestyle BMX’er Dez Maarsen bracht de energie naar grote hoogte. Vincent Thijsen, algemeen directeur Alkmaar Sport gaf het startschot.

De sportonderdelen werden begeleid door enthousiaste studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC Horizon college. Ook vrijwilligers van de lokale verenigingen zetten zich vol in voor een fantastische dag. (foto: Rolf Kieft)

Pin It
Bekeken: 3537x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/