Alkmaar, 28 september 2013. AZ heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in het AFAS Stadion. De ploeg bezorgde PSV de eerste nederlaag van het seizoen. PSV verscheen met dezelfde spelers als tegen AJax, maar de ploeg uit Eindhoven vertoonde niet dezelfde wil. Na 20 minuten spelen was het Nick Viergever die daar na een door Maarten Martens genomenhoekschop van wist te profiteren. Hij kon vanuit een vrije positie inkoppen en zette daarmee 1-0 op het scorebord. De gelijkmaker kwam 35 minuten later toen Depay scoorde vanuit een vrije trap  en de de bal vanaf zo'n 20 meter mooi in de hoek van het AZ-doel krulde: 1-1. Ook in de tweede helft kon PSV niet overtuigen. Het leed leek compleet toen doelman Jeroen Zoet zich verstapte en uitviel met een liesblessure. Zijn vervanger werd in de 58e minuut door Jóhannsson gepasseerd met een boogbal die prachtig over de Poolse doelman in het net viel: 2-1.  Door Maher en Zakaria Bakkali als invallers in te brengen probeerde de Eindhovenaren AZ van repliek te dienen, maar ook dat mislukte. Het bleef 2-1 waarmee AZ drie punten mag bijschrijven.

Bekeken: 1072x