Koninklijk bezoek in Alkmaar! Nee, niet van de Oranjes zelf, maar wel van 'De Groene Draeck', het koninklijke jacht. De lemsteraak uit 1957 is dinsdagmiddag aan de Bierkade gespot. Het schip maakte een pitstop vanaf de rijkswerf in Den Helder. Vanwege tijdschema's van sluizen en bruggen, wordt de reis naar de vaste ligplaats in Muiden morgen vervolgd. 

De Groene Draeck is vernoemd naar De Vlieghende Groene Draeck, een oorlogsschip uit 1623, dat onder andere het vlaggenschip was van Piet Hein, met als kapitein vaak Maarten Tromp.

Vanaf oktober is er onderhoud gepleegd aan De Groene Draeck. De twee bemanningsleden zijn in dienst van de Marine maar zijn worden tijdelijk uitgeleend aan het koningshuis. De mogen niet van boord, maar vermaken zich evengoed. De aak is overigens sinds 2007 zo nu en dan flink in opspraak geweest, vanwege de torenhoge onderhoudskosten.

 

Pin It
Bekeken: 6162x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/