Alkmaar, 11 oktober 2013. Samen met 31 andere gemeenten hees Alkmaar, het ministerie van OCW en Movisie vandaag, 11 oktober, de regenboogvlag op Coming Outdag. De boodschap is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. In Alkmaar wordt de komende jaren uiting gegeven aan het meerjarenplan "Alkmaar kleurt Roze". Daarbij wordt gewerkt aan de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

In Alkmaar werd de vlag door wethouder Emancipatie, Mirjam Hamberg samen met een aantal roze partners zoals het COC NHN, de homoambassadeurs, Art. 1 Bureau voor Discriminatiezaken en betrokken raadsleden gehesen. Hierna volgde een roze ontbijt in het Stadhuis waarbij het thema "roze ouderen" in Alkmaar werd besproken. Dit gesprek werd geleid door Herman Boers, lid van het Consortum dat de Roze loper voor zorginstellingen organiseert.

De Coming Outdag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. En dat is nog steeds nodig. Per 2013 is het aantal actieve gemeenten meer dan verdubbeld. De Coming Outdag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Pin It
Bekeken: 1298x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/