Het fascisme lijkt weer zeer actueel. De voornaamste redenen daarvoor zijn de verkiezingssuccessen die populistische en extreemrechtse partijen boeken. Maar wat is fascisme precies en hoe actueel is het nu eigenlijk? Op die vragen gaat historicus Robin te Slaa in tijdens zijn lezing bij het Historisch Café op dinsdag 2 mei.

Te Slaa is deskundige op het gebied van fascisme. Vorig jaar publiceerde hij in opdracht van het NIOD het boek '1941. Het Masker valt' met daarin dit onderwerp. Ook werkt hij samen met Edwin Klijn aan een driedelig naslagwerk over de NSB, waarvan het tweede deel binnenkort verschijnt. Te Slaa legt belangrijkste kenmerken, desastreuze gevolgen en de oorsprong van fascisme bloot.

De lezing begint om 20:00 uur in bibliotheek Alkmaar Centrum. Kaartjes van € 7,50 zijn te koop via bibliotheekkennemerwaard.nl. Leden of donateurs van de Historische Vereniging Alkmaar, het Stedelijk Museum, de Stichting Vrienden van het Regionaal Archief Alkmaar en Vrienden van de Grote Kerk betalen € 5.

Foto: Optocht van de NSB naar het Velddagterrein te Alkmaar, 6 juli 1935. Collectie Regionaal Archief Alkmaar, vervaardiger onbekend.

Pin It
Bekeken: 4060x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/