Regio, 14 oktober 2013. Werkgevers kunnen tot 2.000 euro op jaarbasis ontvangen als zij een jongere een (leer)baan aanbieden. Daarnaast zijn er jobcoaches beschikbaar die extra begeleiding voor de jongeren verzorgen. De Plaatsingsbonus is er als stimulering voor werkgevers die jongeren van 16 t/m 27 jaar uit Noord-Holland Noord zonder startkwalificatie aan een baan, leerwerkplek of stage helpen. Tot eind 2014 hebben werkgevers recht op subsidie voor kosten van opleiding en begeleiding. Er zijn in totaal 700 Plaatsingsbonussen te vergeven. Of men recht heeft op de subsidie en waar deze kan worden aangevraagd vindt men op de Subsidicalculator.

De Plaatsingsbonus komt voort uit het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord 2.0. Het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord heeft dit plan ingediend bij de Rijksoverheid en daarvoor ruim 700.000 euro subsidie aangetrokken. In combinatie met eerder verkregen gelden van het Europees Sociaal Fonds komt daarmee tot en met december 2014 een bedrag van 1,6 miljoen beschikbaar voor de regionale bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Woensdag 9 oktober vond de kick-off van de uitvoering van het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid plaats bij het ROC Kop van Noord-Holland te Schagen. Hierbij is de Plaatsingsbonus officieel gelanceerd via de website van Subsidiecalculator. Werkgevers die een jongere zonder startkwalificatie zoeken en een Plaatsingsbonus willen aanvragen kunnen hier terecht voor informatie. De projectleider van het Actieplan is Frans Zoetelief.

Pin It
Bekeken: 1371x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/