Sinds enige tijd zet de PvdA landelijk mensen in het zonnetje die zij als 'helden van de samenleving' zien. Ook PvdA Alkmaar doet daar graag aan mee, door lokale helden te eren die in woord en daad een steentje bijdragen aan een mooie samenleving.

Eén van die helden is Lia Spaans, die sinds 1971 in de Maasstraat (Oudorp) woont. Met heel veel overtuiging zegt ze ‘dit is mijn buurt en ik zal hier nooit weg gaan’. Haar heldendom begon in 1986. Toen gingen haar ogen open vertelde zij en zag ze in hoe belangrijk het is om aan anderen te denken en aan de buurt. Zo is ze al jaren (vrijwillig) actief bezig met ouderen die weinig of geen familie hebben. In samenwerking met Humanitas bezoekt zij deze ouderen en zorgt ze dat ze gezelschap hebben en de deur uitgaan voor een wandeling of andere leuke activiteit. Daarnaast heeft Lia ook altijd oog gehad voor de jeugd uit de buurt. In samenwerking met de toenmalige huismeester van de flat, zorgde zij dat hun belangen werden vertegenwoordigd via jongerenwerkers en de gemeente. Ze vindt het jammer dat de huismeester is weg bezuinigd en dat er in Alkmaar bijna geen jongerenwerkers meer zijn. Lia heeft ook een warm hart voor het milieu. Zo heeft ze jarenlang met een groepje bewoners en via de bewonerscommissie waar ze in zit, papier opgehaald voor recycling-doeleinden. Het geld dat wordt opgehaald, gaat naar stichting KIKA om kinderen met kanker te steunen. Al meer dan 20 jaar is ze ook betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse milieu karavaan. De laatste vier keer heeft zij die zelf georganiseerd met een aantal andere mensen uit de buurt.

Het nieuwste project waar Lia nu aan werkt is de wandeling voor stichting KIKA. Deze vindt plaats op 21 mei om 10.30 uur. Voor 5 euro kan iedereen zich aanmelden om mee te lopen. Alle opbrengsten gaan naar stichting Kika. Als je op zondag 21 mei met Lia wilt meelopen voor stichting KIKA meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verzamelplaats is bij partycentrum Meereboer op de Herenweg 81 (Alkmaar, Oudorp).

 

 

Pin It
Bekeken: 4710x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/