De provincie Noord-Holland is gastheer van de start van de Nationale Viering van de Vrijheid 5 mei aanstaande. TV producent IDTV werkt samen met de provincie aan evenementen rond de 5 mei viering waaronder de live tv-uitzending van de 5 mei lezing. Ter gelegenheid van die bijzondere gebeurtenis wil IDTV verhalen rond het thema Vrijheid uit de hele provincie verzamelen en delen.

Verhalen dus van Noord-Hollanders en van Noord-Hollandse organisaties. Verhalen die op bijzondere wijze verzameld worden. Want van maandag 1 mei tot en met donderdag 4 mei 2017 zal er een speciale bus door plaatsen in Noord-Holland rijden om verhalen van vrijheid te verzamelen. Deze bus rijdt onder andere op maandag 1 mei door Heerhugowaard en staat dan tussen 12.00u en 16.00u op de weekmarkt op het Raadhuisplein.

Daar zal Sipke Jan Bousema verhalen over Vrijheid vertellen. Verhalen van mensen uit de provincie Noord-Holland, verhalen uit de geschiedenis van Noord-Holland. Maar er worden vooral mensen uitgenodigd om naar de bus te komen en hun eigen verhaal van vrijheid op te schrijven. Want vrijheid is een groot goed. En iets om altijd weer bij stil te staan en om over te praten.

Bij de bus op het Raadhuisplein zal een verhalenboom staan. Als het verhaal opgeschreven is, wordt het vel papier als een nieuw blad in de wit-zwarte boom gehangen. Zo wordt de boom steeds voller. Na vier dagen verzamelen van verhalen, zal de bus op de ochtend van 5 mei arriveren in Haarlem en krijgt de boom vol bijzondere verhalen een mooie plek op het Bevrijdingspop-terrein waar iedereen ze kan lezen. Uiteindelijk zullen de verhalen gebundeld worden en aangeboden worden aan de commissaris van de Koning Noord-Holland, dhr. Remkes.

Pin It
Bekeken: 3498x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/