Alkmaar, 17 oktober 2013. De Rechtbank Noord-Holland heeft Dick Beijen van Beijen Bergen Holding BV veroordeeld tot een schadevergoedling van 2,8 miljoen euro. De zaak betreft 'ernstige verwijtbaarheid van wanprestatie en onrechtmatige daad' bij een in 2008 mislukt vastgoedproject in het Letse Riga. Beijen was indirect beheerder van het project Jonathan River Plaza Letland. Een groep beleggers van 279 had aandelen van 25.000 euro gekochten maar toen het project op pauze gezet werd vanwege de groeiende problemen in de vastgoedsector, heeft de beheerder het geld niet met rust gelaten. Hij heeft dit zonder overleg in andere, volgens de rechtbank onaanvaardbaar risicovolle projecten gestoken die de financiering al niet rond kregen.

De groep investeerders wacht nog op geld terug. Beijen ontkende aansprakelijkheid en bracht onder andere naar voren dat de andere investeringen niet risicovoller waren, maar wel kans op hoger rendement gaven. De rechtbank verwierp dit. Tot de precieze schuld per partij is vastgesteld moet Beijen een voorschot van 10.000 euro per belegger betalen. Bovenop de vergoeding komt nog de rente en de kosten voor de procedure.

Pin It
Bekeken: 2577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/