Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel start een wandelmarathon voor de tv-show 'Marathon tegen kanker' van het KWF. Vorige maand is ze voor de achtste keer schoon verklaard van kanker. Ondanks haar prothese wandelt ze uit dankbaarheid voor medisch onderzoekers op woensdag 17 mei mee in de stoet van Amsterdam naar Alkmaar. Daarmee wil ze zo veel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.

Iedereen kan meewandelen. Er zijn ook officiële instapmomenten: om 16.30 uur in Grootschermer (15 kilometer) en bij het ziekenhuis om 21:00 uur (2 kilometer). Op het Waagplein wacht de lopers een warm onthaal. Opgeven kan via marathontegenkanker.nl.

"In 1999 kreeg ik voor het eerst de diagnose kanker en verloor ik mijn onderbeen. Afgelopen jaar keerde de kanker voor de achtste keer terug. Artsen dachten niets meer voor mij te kunnen betekenen, tot de komst van een nieuwe bestralingsmethode. Dankzij de medische wetenschap kreeg ik vorige maand het verlossende nieuws schoon te zijn. Onderzoekers kunnen meer van dit soort nieuwe doorbraken in kankeronderzoek te forceren, maar daar is geld voor nodig. Ik zet mij in voor Marathon tegen kanker om dat geld bij elkaar te krijgen”, legt Bibian Mentel uit.

Marathon tegen kanker wordt vanaf 21.20 uur live op NPO 1 uitgezonden door AVROTROS vanaf het Waagplein in Alkmaar. Presentatrice is Caroline Tensen. (foto: screenshot kwf.nl)

Pin It
Bekeken: 3922x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/