De Alkmaarse Ryan Floris behaalde in 2016 het maximaal aantal zwemdiploma’s, dertien stuks in totaal. Hoewel moeder Mig hem jarenlang naar zwemles bracht, kon zij zelf nog niet zwemmen. Dat wilde ze veranderen. Samen met haar zwemmaatje Aida Daza volgde ze les in zwembad De Hout en Hoornse Vaart en onlangs hebben ze zelfs hun C-diploma gehaald.

“Ik was zo zenuwachtig! Dit had ik bij A en B echt niet. Het C-diploma vraagt zoveel extra. Die koprol en oh, dat gat!”. Mig Floris vertelt na de diploma-uitreiking vol adrenaline haar verhaal. “Dit heb ik wel gehoopt, maar echt nooit durven dromen…”

Mig nam zwemlessen bij Alkmaar Sport in een speciale groep voor volwassenen. Aida begon in een andere groep maar al snel werden ze zwemmaatjes. Aida ging het niet zozeer om de diploma's: “Ik wilde gewoon veilig zwemmen met mijn kleinkinderen. We gaan regelmatig op vakantie en dan gaan de kinderen en kleinkinderen zwemmen of bootje varen. Vroeger zat ik dan aan de kant, nu mag ik meedoen!”

“Tamara en Guusje zijn echt leuke juffen. Ze zijn geduldig en maken ons vrolijk! En als je hoofdpijn hebt, hou je gewoon een les je hoofd bóven het water,” aldus de dames. Mig en Aida motiveerden elkaar en oefenden samen liefst drie keer per week buiten de lessen om. Ze gaan ook lekker door nu.

Mig vertelt enthousiast: “Dit had mijn zoon Ryan nooit verwacht! Ik ga hem straks thuis verrassen. En we gaan verder met borstcrawltraining in de Hoornse Vaart. En daarna misschien zelfs wel duiken…”

Geïnspireerd geraakt? Er is weer plaats bij de zwemlessen voor volwassenen en je kunt gelijk beginnen. Kijk voor informatie op hoornsevaart.nl.

Pin It
Bekeken: 3729x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/