Van 8 tot en met 14 mei werden de Europees kampioenschappen Powerliften gehouden voor zowel heren als dames in Malaga te Spanje. Alkmaarse Brenda van der Meulen (39) van Krachtsportvereniging S.S.S. Alkmaar tilde een goede wedstrijd. De strijd in haar gewichtklasse (boven de 84 kg) was dan ook erg hoog.

Bij het onderdeel kniebuigen zette zij 3 goede beurten neer respectievelijk 210kg – 220kg en 225kg. Dit betekende brons op dit onderdeel. Bij het bankdrukken begon Brenda met 190kg, gevolgd door 200kg. In haar laatste poging drukte zij een nieuw Nederlandsrecord met maar liefst 205kg, dit was tevens goed voor een gouden medaille op dit onderdeel. Bij het laatste onderdeel deadliften begon Brenda met 180kg, gevolgd door 190kg en in haar derde beurt 197,5kg maakte zij een technische fout waardoor het gewicht te zwaar bleek (wel brons op dit onderdeel). Brenda behaalde een mooi totaal van 620kg, dit was goed voor een 3e plaats in het eind klassement.

Eerste in haar gewichtsklasse werd Agnes Szabo (Hongarije), tweede werd Inna Orobets (Ukraïne).

 

Pin It
Bekeken: 3777x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/