De Alkmaarse gemeenteraad heeft donderdag het voorstel goedgekeurd om €440.000 te steken in de renovatie van het sportpark aan de Robonsbosweg, waar AFC'34 en de recent opgerichte meidenclub vv Alkmaar gehuisvest zijn. Ook wordt aan beheerder Alkmaar Sport NV een maximale lening van €456.000 verstrekt.

Het voorstel zorgde voor verbazing en verontwaardiging bij de andere vijf voetbalclubs. Kolping Boys, Jong Holland, Alkmaarse Boys, Flamingo’s 64 en Alcmaria Victrix wisten niet van het voorstel dat AFC'34 en vv Alkmaar flink zou bevoordelen. De clubs hebben het financieel niet makkelijk en dit zou ze wel eens voetbalmeiden kunnen kosten. Op 7 mei schreven de vijf voorzitters sport- en financiënwethouder Pieter Dijkman. Deze legde een dag later uit dat de onderbouwing rechtstreeks voortvloeide uit een meerjarenbesluit uit 2014.

De goedkeuring kwam niet zonder slag of stoot. OPA, Leefbaar Alkmaar en Seniorenpartij Alkmaar stemden tegen. OPA stelde dat vv Alkmaar apart behandeld hadden moeten worden. Nu zou het erop lijken dat de profclub voor de meiden via een omweg gemeentegeld krijgt. De voorstanders wezen erop dat het afzwaaien van de AZ jeugdopleiding AFC'34 stevig raakte. De raad had toen compensatie beloofd.

De dag voor het raadsbesluit voerde wethouder Dijkman, zoals beloofd, nog gesprekken met de vijf onbevoordeelde clubs, meldt het NHD. "Goed, constructief, pittig", vatte hij samen. Men werd het niet over alle punten eens. Als handreiking kwam Dijkman's VVD-fractie met een motie om de vijf clubs gelijk te ondersteunen, die door de hele raad aangenomen werd.

Pin It
Bekeken: 4837x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/