\Alkmaar, 13 december 2013. De officiële ingebruikname van het vernieuwde plantsoen voor het gebouw De Entree aan het Geert Groteplein wordt gemarkeerd door de onthulling van het geheel vernieuwde beeld van burgemeester Wendelaar. Wethouder Anjo van de Ven (OPA) onthult woensdag 18 december om 11:30 uur het geheel gerenoveerde beeldhouwwerk.

Voor het plein bij De Entree is een mooi ontwerp gemaakt. Er is veel ruimte voor beplanting, een zitje én een goede plek voor het beeld. Het beeld van burgemeester Wendelaar, van 1 december 1919 tot 16 januari 1934 burgervader van Alkmaar, was tijdens de bouw van De Entree tijdelijk verwijderd. Het plantsoen waarin het stond, had nogal te lijden onder de bouwwerkzaamheden en het leek de gemeente verstandig het beeld in veiligheid te brengen. Buurtbewoners waren echter erg gehecht aan het beeld en hebben er bij de gemeente op aangedrongen het beeld weer terug te plaatsen.

"Een betere plek voor het beeld is eigenlijk niet denkbaar", aldus Wethouder Van De Ven. "Burgemeester Wendelaar was een groot voorvechter van goede, moderne volkshuisvesting met voorzieningen in Alkmaar. Nog een jaar voor zijn dood legde hij in 1966 de eerste steen voor winkelcentrum in de nieuwe woonwijk Nieuw Overdie."

Nu het beeld een paar jaar in opslag heeft gelegen was een goede opknapbeurt wel nodig. De Kunstwacht heeft dat voor z'n rekening genomen en er ook voor gezorgd dat het 'hufterproof' weer op de sokkel kan worden geplaatst. Op de beplanting na is het plein nu ingericht en kan het in gebruik worden genomen.

Pin It
Bekeken: 1246x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/