Al acht jaar is de Alkmaarse kleermaker Maarten Kuijper een enthousiast re-enacter. Bij re-enactment worden historische gebeurtenissen (zoals de Slag bij Waterloo) exact nagespeeld. KunstNet zocht hem op in Archeon en zijn naaiatelier. Maarten Kuijper kwam toevallig in aanraking met re-enactment. Na een dagje op het jaarlijkse evenement in Waterloo (België) was hij verkocht. Sindsdien staat hij bekend als kleermaker en sappeur van het 2e Batallion Grenadiers Compagnie. Zijn beroep als kleermaker en interesse voor geschiedenis maken zijn werk extra interessant. Omdat originele kledingstukken (uniformen, emblemen en leerwerk) ontbreken maakt hij letterlijk alles (historisch verantwoord) met de hand na. Dat betekent veel boeken doorspitten, het internet afspeuren en regelmatig overleggen.

Als hij zijn koopwaar uitstalt weet menig re-enacter hem te vinden. Inmiddels heeft Maarten Kuijper een re-enactmentwinkel. Thuis is zijn zolderverdieping omgetoverd tot naaiatelier. Eind 2008 begon hij als maker van re-enactment en andere historische kledij met "Cooper's Choice" zijn eigen bedrijf. Ook heeft hij uniformen gemaakt voor de televisieserie "De Troon." De KunstNetuitzending over Maarten Kuijper is vanaf januari dagelijks op Alkmaar Centraal te zien (10.00 uur en 21.00 uur) en via de website van KunstNet Kijk voor meer informatie en KunstNet programma's op: www.kunstnet.tv.

20140101 kunstnet reenacting 001

Pin It
Bekeken: 1609x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/