Alkmaar, 13 januari 2014. Vrijdagavond stond het boeiende duel tussen de dames van Plubos en Biersteker op het programma, een heuse Alkmaarse Derby. De bezoekers wisten Plubos te verslaan tijdens het Blue-desk toernooi en dat kunstje wilden ze nu herhalen. Het was spannend en er werd stuivertje gewisseld tussen middenmoter Plubos en degradatiekandidaat Biersteker, maar uiteindelijk was het Plubos dat won met 5-4.

Binnen een minuut kwam Biersteker op voorsprong door een eigen doelpunt. Een scherpe counter leverde een 3 tegen 1 situatie op. Pluijmers probeerde nog redding te brengen maar de poging belandde achter de eigen keepster. Plubos verloor het initiatief en keepster Groentjes moest meermaals ingrijpen. Na 10 minuten werd het 0-2, wat voor een euforische stemming zorgde bij Biersteker. Nog voor rust kwam Plubos terug in de wedstrijd. Visser verzorgde de 1-2 en Webeling schoot, na een sublieme aanname, uit de draai de gelijkmaker binnen: 2-2.

Na de rust kwam Plubos sterk uit de startblokken, terwijl de dames van Biersteker alle felheid kwijt waren. De 3-2 viel dan ook snel. Wederom scoorde Webeling uit een assist van Visser. Er volgden voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen maar dit gebeurde niet. Uit het niets kantelde de wedstrijd volledig naar de kant van Biersteker. Een schot in de verre hoek verslaat Groentjes. Kort daarop profiteerde Biersteker van een aanvalsfout en scoorde de 3-4. Toch kreeg de spannende wedstrijd een passend slot. Twee minuten voor het einde maakte Plubos 4-4 en kon het opgelucht ademhalen. In de slot seconde glijdt Visser een lange bal van Van Dijk achter de keepster van Biersteker en wordt het zelfs nog 5-4.