Alkmaar/Heiloo, 13 januari 2014. De onopvallende videosurveillanten van Noord-Holland hebben afgelopen weekend het verkeer gecontroleerd op veilig rijgedrag. Dat deden zij ook in de regio Alkmaar. Op de A9 ter hoogte van Heiloo werd zaterdag een automobilist aan de kant gezet die met meer dan 38 km/uur teveel over de A9 raasde. Op de Ommering werd een 47-jarige automobilist van de weg gehaald, omdat hij ruim 55 km/uur te hard had gereden. De man uit Sint Maarten kreeg proces-verbaal en moest vanwege de grove snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren bij de videosurveillanten. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

Niet alleen hardrijders maar ook bumperklevers, drankrijders en roodrijders en andere overtreders kunnen door de videosurveillanten gecontroleerd en bestraft worden, maar dat is iedereen die wel eens Wegmisbruikers kijkt wel bekend. Sommige bestuurders schrikken daadwerkelijk bij het zien van de videobeelden van hun eigen rijgedrag. 

Op de N-wegen en A-wegen vorderen de videosurveillanten regelmatig rijbewijzen in van extreme hardrijders. Bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/uur, wordt het rijbewijs ingevorderd. Maar ook binnen de bebouwde kom wordt gecontroleerd bij bijvoorbeeld brom- en snorfietsers. Het rijbewijs wordt dan doorgezonden naar het Openbaar Ministerie. Wie het rijbewijs niet bij zich heeft, zal misschien zijn voertuig tijdelijk vaarwel moeten zeggen, totdat hij dit wel kan tonen.

Pin It
Bekeken: 905x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/