Alkmaar, 28 maart 2011. Vrijdagavond heeft in Heerhugowaard een debat plaatsgevonden over de 'Waerdse Tempel'. Alle betrokken partijen waren vertegenwoordigd, nou ja alle... Grote afwezige was de gemeente Langedijk. Die heeft volgens de organisatoren helemaal niets van zich laten horen en houd krampachtig afstand van de discussie over de Tempel. En dat is tegenvallend van een gemeente waarvan de burgemeester zijn Alkmaarse en Waardse collega's een gebrek aan regionaal denken verwijt.

Ook opvallend was het bekrompen denken van ex-cultuurwethouder van Alkmaar Wim van Veen.Wellicht was het weer een mooie demonstratie van de noodzaak voor een frisse wind in de muffe Alkmaarse politiek. Van Veen vond het nodig om tijdens het debat dat in het teken stond van de regiofunctie van de Waerdse tempel toch even voor te rekenen dat als Heerhugowaard voor 50.000 inwoners een poptempel kon neerzetten dat Alkmaar er dan wel twee kan bouwen. Kortzichtig en dom, er werd dan ook afkeurend gemompeld. Volgens OPA raadslid Anjo van de Ven is er in Alkmaar een meerderheid te vinden voor de motie die in Heerhugowaard al aangenomen is. In die motie krijgt het college de opdracht om vóór 1 juli uit te zoeken of de Waerdse Tempel kan worden gered, en hoe. Van Langedijk is, wederom, geen standpunt bekend.

Pin It
Bekeken: 1945x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/