Alkmaar, 17 januari 2014. In de regio Alkmaar is het aantal jongeren dat zonder startkwalificatie de school voortijdig verlaat binnen een jaar fors gedaald met 36,6%. Vergeleken met het schooljaar 2011-2012 zijn er nu nog 463 jongeren. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers die het ministerie van OCW gisteren bekend heeft gemaakt over het schooljaar 2012-2013.

De scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio hebben veel gedaan aan het terugdringen van verzuim en het verbeteren van de overstap van leerlingen van voortgezet naar middelbaar beroepsonderwijs. De kracht van de aanpak zit in de intensieve samenwerking met de gemeente, afdeling leerplicht en Regionale Meld- en Coördinatiefunctie, en andere partners wardoor dit mooie resultaat is behaald.

Wethouder onderwijs Mirjam Hamberg (SP): "Ik ben erg trots op het behaalde resultaat. Ook in Alkmaar en de regio wordt er flink ingezet op het terugdringen van schoolverlaters. Elke jongere die de school verlaat met een startkwalificatie op zak in plaats van zonder, heeft een betere kans op de arbeidsmarkt. Daar doen we het voor!"

Pin It
Bekeken: 951x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/