Alkmaar, 25 januari 2014. Zaterdagavond stond in het Phillips Stadion de wedstrijd tussen PSV en AZ op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer 7 en 8 van de Eredivisie. Het duel was nog geen 3 minuten oud toen PSV al op een 1-0 voorsprong kwam. Esteban, Gouweleeuw en Viergever werkten allen half weg, waardoor Willems met zijn inzet in de lange hoek het net vond. Eenmaal bekomen van die snelle tegentreffer pakten de Alkmaarders het initiatief. Positioneel en voetballend was de ploeg van Dick Advocaat beter dan PSV en het creëerde enkele mogelijkheden. Inzetten van Wuytens, Jóhannsson, Beerens en Gudmundsson vonden helaas de voortreffelijk keepende Jeroen Zoet op hun weg en daardoor bleef het bij 1-0 in de eerste helft.

De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste. AZ had het betere van het spel en was nadrukkelijk op zoek naar de 1-1. Maar ook nu was de PSV-doelman een sta in de weg voor de Alkmaarse formatie. Die gelijkmaker leek er alsnog te komen in de 84e minuut. Invaller Fernando Lewis schoot de bal vanuit de kluts onder Zoet door, maar de uitblinkende keeper werd nu gered door zijn verdediger die de bal op de lijn weg schoot. AZ ging steeds aanvallender spelen en dat resulteerde in een paar gevaarlijk counters van de Eindhovenaren. Eerst was Depay iets te makkelijk gaan liggen en kreeg hij een gele kaart voor een schwalbe, niet veel later werd hij net over de middenlijn naar de grond gewerkt door Wuytens. De laatste stuiptrekking van Alkmaarse zijde kwam van de voet van Henriksen, maar ook deze inzet werd gepakt door Zoet. Het bleef 1-0 voor PSV en die klimmen daardoor over AZ heen op de ranglijst. Volgend weekend staat de wedstrijd tegen directe concurrent FC Groningen op het programma en krijgt AZ de kans de aansluiting te behouden bij de subtop.