Alkmaar, 28 januari 2014. In december 2013 heeft het grootste deel van de coffeeshopmedewerkers en -exploitanten in Alkmaar de cursus 'Coffeeshoppersoneel en exploitanten' gevolgd. Alle medewerkers van coffeeshops in de stad zijn nu gecertificeerd. De coffeeshops hebben daarmee de theoretische en praktische kennis in huis voor veilig en verantwoord softdruggebruik. De cursus is verzorgd door Stichting Brijder, en aangeboden door de gemeente en gaat in op de effecten en risico's van het gebruik van cannabis, alcohol en drugs. Daarnaast gaat de stof in op ethiek, beroepsattitude en wetgeving en krijgt men handvatten om de kennis in de praktijk toe te passen.

De cursus vloeit voort uit het reguliere overleg tussen gemeente, stadstoezicht, politie en exploitanten van coffeeshops. Twee keer per jaar bespreken de gesprekspartners wetgeving, beleid, controles, meldingen en signaleringen met elkaar, zodat er een veilig en verantwoord softdrugsbeleid uitgevoerd kan worden, in de Alkmaarse coffeeshops én in de omliggende regio.

De gemeente blijft daarnaast scherp controleren op naleving van de van de landelijke gedoogcriteria die gelden voor de coffeeshops. In 2013 hebben naast het reguliere toezicht en handhaving in april en oktober extra controles plaatsgevonden bij de coffeeshops. Alleen voldeden zij aan de gestelde eisen en voorschriften.

Pin It
Bekeken: 1077x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/