Alkmaar, 30 januari 2014. Dinsdagmiddag 4 februari opent burgemeester Bruinooge een expositie van kinderen van de buitenschoolse opvang Rapsodie, onderdeel van de Stichting Kinderopvang Alkmaar. De opening vindt plaats om 16.00 uur in het Stadskantoor Alkmaar. De 26 kinderen van 6 tot 12 jaar oud hebben onder begeleiding van leerlingen van het ROC Horizon College schilderijen gemaakt met het thema dieren. Achterliggende gedachte bij het project is dat kinderen in het Stadskantoor een gezicht en een podium krijgen in de stad en iets hebben om met trots mee naar buiten te treden. Voor de mbo'ers is het een uitstekend leertraject en zo profileren zij zich voor als zij straks de arbeidsmarkt op gaan. De naschoolse opvang vaart er natuurlijk ook wel bij, want de tweedejaars leerlingen verrijken het aanbod.

Het initiatief maakt onderdeel uit van het BSO-project voor tweedejaars leerlingen van de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Leerlingen hebben de opdracht om verschillende activiteiten te ontwikkelen voor buitenschoolse opvang. Vanuit de lessenserie Kunst & Cultuur leren zij onder andere een schilderactiviteit te ontwikkelen. De 25 leerlingen hebben het Van Gogh Museum bezocht om inspiratie op te doen. Daarna hebben zij schildertechnieken geleerd en deze overgedragen aan de kinderen bij Rapsodie. De afgelopen periode stond in het teken van techniek, koken en theater. De komende periode staan animatie, natuur, design en dance op het programma.



Pin It
Bekeken: 1982x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/