Alkmaar, 01 februari 2014. Zaterdagavond won AZ met 2-0 van FC Groningen. Grote man aan Alkmaarse zijde was Nemanja Gudelj, hij wees de Noordhollanders met twee treffers de weg naar de overwinning. De ploeg van Dick Advocaat begon furieus aan de eerste helft en dat resulteerde in een snelle openingstreffer. Vanuit een vrijetrap werkte Berghuis de bal in de zestienmeter van Groningen. De bal bleef hangen en werd in de 3e minuut ongenadig hard binnengeschoten door Gudelj: 1-0. Ook na de goal kwamen de Noordelingen niet in het spel voor. In de 17e minuut werd dan ook de score door AZ verdubbeld. Berghuis gaf opnieuw een uitstekende voorzet die vervolgens, met een halve omhaal, werd gepromoveerd tot goal door wederom Gudelj: 2-0. Even leek FC Groningen terug in de wedstrijd te komen, maar de inzet van De Leeuw ging via het lichaam van Esteban op de paal. Ondanks dat de Alkmaarders nog gretig op zoek waren naar een doelpunt, bleef het bij 2-0 in de eerste helft.

De tweede helft hadden de Groningers duidelijk een donderspeech gehad. FC Groningen viel naar hartenlust aan en kreeg wat goede kansen in het eerste kwartier naa rust. AZ overleefde dat kwartier en kreeg langzaam de grip weer terug. Berghuis en Jóhannsson kregen nog een aantal mogelijkheden, maar of het vizier stond niet helemaal scherp, of de Groningse-doelman lag in de weg. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld door de Alkmaarders, waardoor de drie punten in Alkmaar bleven. Door de overwinning gaat AZ over FC Groningen heen op de ranglijst, dat nog wel een wedstrijd in te halen heeft tegen FC Twente. Dinsdag staat de volgende wedstrijd voor de manschappen van Dick Advocaat alweer op het programma, dan gaat AZ op bezoek bij Vitesse. De wedstrijd in Arnhem wordt gespeeld om 20:45 uur.