Koploper Jong Holland deed afgelopen zaterdag goede zaken. De ploeg van David Zonneveld won zelf van Zeemacht (5-1) en zag bovendien concurrent OSV een 2-4 voorsprong verspelen tegen tegen die andere Helderse ploeg, HCSC won met 5-4. Jong Holland kende door blessures en schorsingen nogal wat afwezigen. Voor de defensie moest het ontgelden: Boujenoui, R. Blankendaal, Geijs en Postma waren niet intzetbaar, terwijl Joinking en Wijnker niet okselfris aan de aftrap verschenen. Daarnaast ontbrak Spaans en kon Brink hooguit het laatste kwartier spelen. Ondanks het gepuzzel voor trainer Zonneveld, kwam Jong Holland met verzorgd spel op een vroege voorsprong. Na 7 minuten kon de inzet van Wijnker op de lijn nog worden gekeerd, in de herkansing was het Meijers die de Alkmaarders op voorsprong zette. In de 33e minuut kwam Zeemacht langszij. Een niet goed verwerkte hoekschop werd door De Boer gepromoveerd tot doelpunt:1-1. Dit was ook meteen de ruststand.

Jong Holland kwam na een kwartier in de tweede helft opnieuw op voorsprong nadat Verhagen binnen de zestienmeter over de knie ging. Blankendaal stuitte vanaf de stip eerst op de Helderse-doelman, maar uit de rebound was het alsnog raak: 2-1. Het was vervolgens Meijers, één van de uitblinkers bij de thuisploeg, die het duel op slot gooide. Bedoeld als voorzet krulde de bal bij de tweede paal zomaar binnen en werd het 3-1. Dat doelpunt werkte bevrijdend voor Jong Holland dat in het resterende kwartier op zoek ging naar meer en dat leverde nog twee treffers op. De goed spelende Bergman tikte in de 60e minuut de 4-1 binnen en tien minuten later werd een corner van Meijers door een Helders hoofd verkeerd beroerd en kwam de 5-1 eindstand op het bord.

Coach David Zonneveld kon opgelucht ademhalen: "Het was vandaag overleven. Er moest hoe dan ook gewonnen worden, hoe maakte mij niet uit. Daarin zijn wij geslaagd en dat was mooi om te zien. Niet qua voetbal, dat kunnen we beter, maar we zijn wel blijven combineren en lieten ons niet verleiden tot de lange bal. Ook niet na de gelijkmaker van Zeemacht. Een compliment voor het team dus. Volgende week even rust en dat komt als geroepen. Als het meezit zijn Rob (Blankendaal) en Michiel (Brink) de week daarna tegen De Zouaven er weer bij."

Bekeken: 1045x