Woensdagavond heeft speerwerper Thomas van Ophem op een klein wedstrijdje in Castricum voor een sensatie gezorgd, door zijn eigen record met met maar liefst 8,5 meter te verbeteren naar een nieuw Nederlands record. Het oude record uit 1999 van Johan van Lieshout stond op 80.51 meter, de nieuwe afstand: 80,70m.

De 24-jarige Alkmaarder, trainend bij AV Hera in Heerhugowaard, had op 28 mei zijn record op 'eigen baan' verbeterd naar 72,12m en het was wel duidelijk dat er meer in zat, maar voorbij de toch magische grens van 80 meter, daar had hij zelf nog niet op durven hopen. Dat de wind een handje geholpen heeft mag misschien wel zo zijn, maar dan moet je de speer er nog wel goed op kunnen leggen.

De uithaal naar 80,70m is een prachtige ommekeer na twee blessureseizoenen voor Thomas, die met een sub-70 worp nog niet eens in de nationale top 25 allertijden stond. Voor werptrainer Hans Arnhard is dit weer een nieuw succesverhaal voor zijn rijke carrière.

Aanvankelijk werd verwacht dat het record niet erkend zou worden door de Atletiekunie, omdat het een gemengde wedstrijd betrof. Thomas heeft inmiddels laten weten dat de recordprocedure in gang gezet is, inclusief dopingcontrole binnen 72 uur. De regel is ook vooral gericht op mogelijk voordeel voor vrouwelijke lopers in gemengde races.

Voor het WK in Londen in augustus zal Thomas wel nog verder moeten. De Nederlandse limiet staat erg scherp met 83,00 meter. (foto: Thomas op 28 mei in Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 6339x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/