Op 2 juli presenteert de Dichterskring Alkmaar met enige trots “Zandloper” in het amfitheater De Oude Kwekerij, als preview van het programma dat komend seizoen de theaters in gaat met Valerie Scheffer en Marcel de Graaf. Zij hebben hun krachten gebundeld voor een voorstelling waarin poëzie en muziek versmelten. De sprekende gedichten van Jean Pierre Rawie vormen het bindweefsel van het programma vol weemoed en schoonheid, met een knipoog naar de vergankelijkheid.

“Als mijn poëzie al ergens over gaat dan is dat het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd. Waarvan de ogenschijnlijke thema’s liefde verlies en dood slechts de symptomen zijn” Jean Pierre Rawie in “we hebben alles nog te goed” (2001).

In de voorstelling draait het om de essentie van Zandloper. De nieuwsgierigheid naar wat er allemaal achter vergankelijkheid zou kunnen zitten en je verzoenen met dat dingen nu eenmaal gaan zoals ze gaan. Van Rawie's kompanen Driek van Wissen, Willem Wilmink en Inge Tielman zijn teksten met hetzelfde thema horen. Alles op welluidende muziek gezet.

Valerie (1993) zingt, schrijft en componeert. Met haar warme stem en sprekende persoonlijkheid raakt zij het publiek. Doorgewinterde troubadour Marcel was lid van de ooit vermaarde Flamencogroep Yucca en is nu met zijn diepgang en lichtvoetigheid één van de krachten van de beruchte Haegse “Flamingo”groep “de Rægâhs” Bekend van radio, tv en elk podium in de Haegh, ook bij Parkpop.

Vanaf 14:00 uur wordt het een intieme sfeervolle middag in het De Oude Kwekerij. (foto: Cas Hinfelaar)
Pin It
Bekeken: 2813x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/