Luther was theoloog, maar verdiende ook zijn sporen als componist. Organist Willem van Twillert laat op woensdagavond 2 augustus in de Grote Kerk van Alkmaar een programma horen met werken gebaseerd op bekende en geliefde melodieën van deze belangrijke Duitse kerkhervormer.

Van Twillert zet na de pauze voort op de twee prachtige orgels van de Grote Kerk Alkmaar met werken van onder andere Scheidemann, Purcell, Dupré en Ad Wammers. Hij besluit zijn recital met zijn eigen Sinfonietta, geïnspireerd op de melodie en de tekst van het Victimae pascali laudes.

Willem van Twillert kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn oom Jacques de Jong en vanaf januari 1965 bij de Regionale Muziekschool te Amersfoort, waar hij orgel- en harmonieles ontving van Henk Seldenthuis. Vanaf 1970 studeerde hij aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Piet Kee (orgel, improvisatie en compositie) en Willem Brons (tweede hoofdvak piano). In 1976 behaalde hij het praktijkdiploma Protestantse Kerkmuziek en in 1978 het diploma Uitvoerend Musicus cum laude. Vanaf 1978 studeerde hij oude muziek bij Gustav Leonhardt (orgel), Anneke Uittenbosch (clavecimbel) en Klaas Bolt (stijlimprovisatie). Als organist ontwikkelde hij zich tot een gevraagde gast op binnen- en buitenlandse orgelconcertpodia.

Het zomeravondconcert duurt van 20.15 tot 22.00 uur. Toegang kost 8 euro en voor CJP-pashouders en Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk 7 euro. Kijk voor alle informatie en kaartverkoop op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2903x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/