Maël Kramer heeft bij de Nationale C-spelen verrassend brons op de 100m horden gepakt, dankzij spectaculaire verbeteringen van zijn recordtijd. Het 'groentje' werd op het officieuze NK jeugdatletiek in Amsterdam ook nog eens vierde op de 300m horden.

Rugbytalent Maël (15) kwam vorig najaar naar AV Hylas voor zijn looptechniek. Een paar maanden terug wilde hij dat hordelopen wel eens uitproberen en het ging best leuk. Met zijn trainer, Nederlands recordhouder Robin Korving, trainde hij er eens per week op. Op 1 juli liep Maël zijn eerste hordenrace in een zeer nette 15,00s. Maar het kon harder. Hij kreeg soms extra training en toen was het zaterdag zo ver: de nationale strijd.

Maël werd met 14,30s op slag medaillekandidaat. Minder duiken bij de horden, kortere bewegingen, coachte Robin. In de halve finale snelde hij, met foutjes, naar 14,11s. In zijn vierde 100mh ooit knalde Maël naar 13,79s.

De rugbyer/atleet was erg blij met brons, maar baalde toch een beetje van het foutje op horde acht dat hem net zilver kostte. Met 13,79s was Maël overigens sneller dan zijn trainer destijds.

Zondag plaatste Maël zich maar nét de finale 300mh. Daarin liep het talent 0,90s van zijn record af en werd knap vierde in 41,68s.

Met brons liep Maël, rechts op de foto, net de nationale selectie mis voor een interlandje in Assen op zaterdag. Maar 's ochtends is er een 'Revanchewedstrijd' die toegang biedt, dus goede kans dat hij alsnog in het "Oranje" mag debuteren. (foto: Pieter Knotnerus)
Pin It
Bekeken: 3350x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/