Vijf getalenteerde orgelstudenten van de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam verzorgen het Zomeravondconcert van woensdag 13 september in de Grote Kerk van Alkmaar. Zij geven een klinkend overzicht van het orgelrepertoire van twee grote Nederlandse musici: Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.

Hendrik Andriessen (Haarlem, 1892 -1981) gaf muziek een geheel eigen kleur en had een grote voorliefde voor Frans repertoire, mede door het Frans getinte Adema-orgel in de Haarlemse St. Josephkerk. In 1934 volgde de 16-jarige Albert de Klerk hem daar op als organist. De Klerk werd in 1956 stadsorganist van Haarlem en was jarenlang als docent verbonden aan het Amsterdams Conservatorium. Hij was een begenadigd improvisator en ook zeer actief als componist.

Studenten Nicholas Papadimitriou en Daniel Nunes werken aan hun masters onder Matthias Havinga en 'onze' Pieter van Dijk. Martien Vos was jury- en publiekswinnaar op het Nationaal Ambitus orgelconcours 2017 en hij won het Govert van Wijn concours. Jeroen Koopman en Edith Yam doen ook vervolgstudies in Amsterdam onder Van Dijk. Naast deze organisten is ook sopraan Luc Ket te beluisteren. Zij studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam en treedt regelmatig op in opera's.

Het Zomeravondconcert begint om 20:15 uur en kost 8 euro. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen 7 euro (Vrienden kopen hun kortingskaart aan de deur). Kijk voor meer informatie op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/