Reno Raaijmakers verzorgt op donderdag 12 oktober in de bibliotheek in Alkmaar een inleiding op de tentoonstelling 'Hollandse Meesters uit de Hermitage' die op 7 oktober in Amsterdam van start gaat. Er is daarbij  aandacht voor de verschillende kunstenaars en hun werken, maar ook voor de tsaren die de kunstwerken hebben verzameld.

Catherina de Grote (1729-1796) had bijvoorbeeld een grote voorliefde voor de Hollandse kunst. Ze verwierf verschillende schilderijen van Rembrandt, o.a. het schilderij van Saskia als Flora dat op de tentoonstelling te zien is. Catherina was met haar verzameling trendsettend. Ze stond aan de wieg van een hele herwaardering van Rembrandt en zijn Hollandse tijdgenoteN.

De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2 (zaal open vanaf 19.30 uur). De toegang is € 6,00 (€ 5,00 voor leden). Reserveren voor activiteiten kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice . U kunt alleen per pin betalen.
Pin It
Bekeken: 2919x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/