Dinsdag 10 oktober is het de dag van de duurzaamheid. Oud PVDA-leider Diederik Samsom zal dan de Terratechnica in de Telefooncentrale in Alkmaar bezoeken. De Terratechnica is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen, overheden en het onderwijs. Een belangrijke speler in Alkmaar is Hogeschool Inholland.

Met het vooruitzicht op de dag van de duurzaamheid lijkt Alkmaar echter niet zo duurzaam te zijn volgens een onderzoek van Telos, de universiteit van Tilburg. De gemeenten zijn beoordeeld op 109 economische, sociale en milieutechnische indicatoren.

Van de 388 onderzochte gemeenten eindigt Alkmaar slechts op plek 303. Dat is geen beste score, maar Alkmaar is enorm aan het accelereren qua duurzaamheid. Onlangs werden er nog zonnepanelen geplaatst op het Stadskantoor en andere gemeentelijke panden, dit omdat de gemeente een voorbeeldfunctie heeft voor de inwoners.

In maart werd de 'Green Deal' getekend die gemeenten in staat stelt om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas, we hebben het warmtenet en zelfs de Alkmaarse kermis draaide dit jaar volledig op groene stroom.

Wethouder Jan Nagengast wilde dan ook niet inhoudelijk reageren op het rapport van de universiteit, zo meldt het NHD die de wethouder om een reactie vroeg.
Pin It
Bekeken: 2939x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/