Rebecca Voorrips uit Zuid-Scharwoude en Nienke Poot uit Alkmaar zijn de Skills-kampioenen gezondheidszorg van het ROC Horizon College. Rebecca is de beste Verzorgende IG. Nienke is dat van de mbo-opleiding Verpleegkundige. Beide gaan ze door naar de regionale finale in januari 2018. In maart is de landelijke finale.

De Skills-wedstrijden zijn mbo-vakwedstrijden, waarmee het Horizon College excellentie onder studenten wil bevorderen. In totaal deed een recordaantal van 35 leerlingen mee.

Tijdens de wedstrijd kregen de leerlingen een casus voorgelegd en werd er gewerkt met simulatiepatiënten. De leerlingen Verzorgende IG (niveau 3) kregen te maken met een patiënt waarbij een katheterzak verwisseld moest worden. Ook moest gehandeld worden naar klachten over hoofdpijn.

De aspirant Verpleegkundigen (4) kregen te maken met een patiënt die was gevallen en zich daar niets meer van kon herinneren. Ze moesten achterhalen wat er precies was gebeurd, ter plekke verpleegkundige handelingen verrichten en dit alles rapporteren aan de arts.

Foto 1: docent Ingrid Mathot en Rebecca Voorrips
Foto 2: Nienke Poot
Foto 3: Nienke Poot, Rowan Tom en Ashley Woodman (foto's: Rob Duin)
Pin It
Bekeken: 3613x
https://ee.itk.ac.id/data/