Dinsdagavond is aan de Helderseweg in Alkmaar een enorm gaslek ontstaan in een hogedrukleiding. De omgeving werd ontruimd en getuigen spraken over een harde knal die voorafging aan het gaslek. Anderen meldden dat het leek of er plotseling een straaljager de huiskamer binnen vloog.

Door het gaslek dreigde er explosiegevaar tot aan de overkant van het kanaal. Er werd een NL-Alert met een evacuatieadvies voor iedereen binnen een straal van 500 meter van het lek verstuurd, maar volgens sommige omwonenden gebeurde dat rijkelijk laat, zo'n drie kwartier na de eerste melding. Toch nam een aantal mensen het zekere voor het onzekere en vertrok.

Rond 20:45 uur werd de gasleiding afgesloten, maar was het explosiegevaar nog niet geweken omdat er nog wel gas uit de leiding ontsnapte. De druk was weliswaar van de leiding af, maar het resterende gas zocht nog een weg naar buiten.

De gemeente heeft 's avonds nog een persbericht verzonden waaruit blijkt dat een deel van Alkmaar zonder gas kan komen te zitten. Liander kan nog niet inschatten om hoeveel huishoudens het gaat en hoe lang het gaat duren.
Pin It
Bekeken: 5415x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/