Wetenschapsjournalist Govert Schilling verzorgt op woensdagavond 1 november in de bibliotheek in Alkmaar De Mare een verrassende reis door de techniek achter de astronomische wetenschap. Er zijn maar weinig vakgebieden waarin al zo lang met robots wordt gewerkt als in de sterrenkunde en ruimteonderzoek. Van de eerste ruimtesondes tot de nieuwste Marswagentjes en robottelescopen.

De lezing wordt gehouden in het kader van 'Nederland Leest', dat dit jaar het thema Robotica heeft. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld en robots zijn er nu in grote getale. Waar dit heen gaat is de vraag: een zonnige toekomst of een wereld als in Terminator of I, Robot?

Met diverse partners biedt bibliotheek Kennemerwaard een uitgebreid aanbod interessante, prikkelende en boeiende lezingen en bijeenkomsten. Biebleden kunnen in heel november het boek 'Ik, Robot' van Isaac Asimov cadeau krijgen, zolang de voorraad strekt.

De lezing van Schilling start om 20.00 uur. Toegang bedraagt 5 euro en voor leden 4 euro. Reserveren kan via bibliotheekkennemerwaard.nl. Hier is ook het volledige programma van Nederland Leest te vinden.
Bekeken: 2742x