Oververhitting van de woningmarkt zorgt voor een dalend en tekortschietend woningaanbod met aanhoudende prijsstijgingen. Dat is de belangrijkste conclusie van de woningmarktcijfers over het derde kwartaal 2017, aldus Leygraaf Makelaars. Vooral gemeente Alkmaar kent krapte, maar dat heeft weer effect op omliggende woonkernen.

Er zijn in het derde kwartaal 715 woningtransacties in Groot Alkmaar geweest, 9,1% minder ten opzichte van het tweede kwartaal en 5,7% minder ten opzichte van vorig jaar. Alleen vrijstaande woningen worden iets vaker verkocht (+0,7%). De gemiddelde verkoopprijs steeg naar 275.000 euro, 10,3% hoger dan een jaar geleden.

Woningen staan ook steeds korter te koop. In gemeente Alkmaar is de gemiddelde verkooptijd nog maar 35 dagen. In Heerhugowaard en Langedijk is dat respectievelijk 43 dagen en 73 dagen.

Er is nog maar erg weinig speling bij het afdingen. Kopers in Alkmaar betalen gemiddeld 1,1% onder de vraagprijs en voor appartementen wordt zelfs 0,3% meer neergelegd. In Heerhugowaard is de speling gemiddeld 1,7% en voor appartement slechts 0,1%. Gemeente Langedijk kent iets meer ruimte voor afdingen met gemiddeld 2,6%. Hier zijn het echter hoekwoningen die met 1,0% de minste speling verkocht worden.
Pin It
Bekeken: 2895x
https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/