Het aantal meldingen over verkeersherrie midden in de nacht groeit in de wijken Horn-Zuid en Huiswaard 2. De bewoners zijn het zat. Al twaalf jaar werd er toegezegd dat er geluidsschermen gaan komen maar tot op heden zijn die er nog niet, zo meldt het NHD.

Actiegroep 'Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal' zegt dat de gemeente de Schagerweg, de Nollenweg en de Huiswaarderweg had moeten aanmelden voor een saneringsprogramma van het Rijk. De gemeente zou dit niet hebben gedaan omdat er tijdens de wegverbreding geluidsarm asfalt werd toegepast en de toegestane maximum snelheid werd verlaagd. Dit moest volstaan.

Naarmate de jaren verstreken bleek dat het geluidsarme asfalt niet meer zo geluidsarm is na het intensieve gebruik. Ook lappen automobilisten de maximale snelheid aan hun laars. In het NHD is te lezen dat Leefbaar Alkmaar op 14 november de resultaten uit het rapport Peutz wil bespreken in de commissie ruimte. Zij willen actie voor de bewoners.

Bureau Peutz, een onafhankelijk adviesbureau op onder andere het gebied van akoestiek en lawaaibeheersing. adviseerde geluidsschermen van 4,5 meter hoog, oplopend tot 6,5 meter. Dezelfde schermen zoals nu al langs de Schagerweg staan ter hoogte van de Vroonermeer, en langs de Nollenweg ter hoogte van De Vaart.
Pin It
Bekeken: 2773x