De Alkmaarse rugbyers speelden tegen Haarlem aanvankelijk een vrij evenwichtige wedstrijd, maar in de tweede helft ging het mis en werd uiteindelijk verloren met 41-7. Dit kwam mede doordat veel spelers blessures opliepen, wat ook de komende wedstrijden negatief kan beïnvloeden.

Haarlem had op het eigen veld al snel veldoverwicht, maar Alkmaar verdedigde zeer sterk en was weer eens ouderwets machtig in de scrum. Toch stond het na tien minuten 5-0. Daarna ging de strijd lange tijd gelijk op, totdat de thuisploeg er vlak voor rust 10-0 van maakte met een tweede try zonder conversie. Op slag van rust leek Alkmaar te scoren, maar Jasper Pauw kwam nét een paar centimeters tekort bij het rustsignaal.

Alkmaar ging met goede hoop de tweede helft in maar Haarlem scoorde snel, en deze keer met de conversie tussen de palen (17-0). Tien minuten later liep de achterstand op naar 24-0. Oud-teamgenoot Barney Earl vloog daarna langs de Alkmaarse defensie en maakte er 29-0 van.

Pas daarna scoorde Alkmaar.  Edgar George forceerde een break en speelde de bal door naar Mickey Verhofstad, die prompt scoorde. Pieter van Duijn geconverteerde voor 29-7. Even leek het tij gekenterd, maar de snelle en wendbare Earl stond centraal in nog eens twee scores voor zijn nieuwe team. Met een verlies van 41-7 en meerdere blessures ging Alkmaar naar huis.

Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat nu op drie winst en drie verlies in de 2e Klasse Noord, waardoor ze genoegen moeten nemen met een negende stek.
Pin It
Bekeken: 2538x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/