Het is al jaren een gedoe om tijdens de ochtendspits de Alkmaarse wijk Vroonermeer uit te komen. Er waren in 2014 maatregelen genomen bij de kruising P.C. Boutensstraat - Kruissloot, maar in 2015 werden die weer omgegooid voor de komst van Tuincentrum Overvecht en het werd er eigenlijk alleen maar slechter op. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, presenteert wijkraadvoorzitter George Tiemstra een nieuwe oplossing, zo meldt het NHD.

Tijdens de ochtendspits is er veel verkeer op de bewuste kruising, met onder andere (brom)fietsende scholieren en forenzen vanuit Langedijk. Er is vanaf de Boutensstraat, waar vandaan men voorrang moet verlenen, bijna niet tussen te komen.

De wijkraad probeert de verkeerssituatie al tien jaar te verbeteren en vroeg in 2010 Veilig Verkeer Nederland erbij, maar de oplossingen die in 2014 volgden bleken slechts tijdelijk door de komst van het tuincentrum een jaar later.

Met de verkiezingen in zicht ziet Tiemstra nieuwe kansen, die hij eerder deze maand presenteerde op vroonermeer.info. Hij wil van de Boutensstraat een 30 km/uur voorrangsweg maken richting de rotonde Kruissloot - Multatuliweg. Verkeer dat de wijk in en uit rijdt krijgt zo altijd voorrang en er mag niet hard gereden worden om de veiligheid verder te vergroten.

Pas met brede steun in de wijk wordt het plan aan het stadsbestuur voorgelegd.
Pin It
Bekeken: 2648x