De man die ervan verdacht wordt de 47-jarige Zandvoortse goudhandelaar Hennie Schipper te hebben doodgeschoten bij een hotel in Akersloot, heeft bekend. Volgens zijn advocaat kwam hij tot zijn daad nadat hij jarenlang werd afgeperst, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Het slachtoffer overleed nadat hij op 17 juli rond 13.30 uur op het parkeerterrein van het Van der Valk Hotel in Akersloot was neergeschoten. De verdachte, Robert E. (50), ging ervandoor, maar meldde zich later op het politiebureau in Zaandijk.

Maandag werd de zaak behandeld tijdens een eerste pro formazitting. De nabestaanden van het slachtoffer waren daarbij aanwezig. De advocaat van E. zei tijdens de zitting dat de schietpartij het gevolg is van jarenlange afpersing en dat zijn cliënt handelde uit psychische overmacht.

Onderzoek moet uitwijzen of dit daadwerkelijk het geval is. Hiervoor moeten vier of vijf getuigen gehoord worden. Wordt psychische overmacht bewezen, dan komt E. in aanmerking voor strafvermindering. De volgende zitting is op 16 januari.
Pin It
Bekeken: 2730x