Er zijn in de regio Alkmaar weer malafide Engelstalige klusjesmannen gesignaleerd. Dit meldt Maarten van der Molen, wijkagent van de Egmonden. Deze keer probeerden ze toe te slaan in Egmond en Castricum.

Precies een maand geleden werden ook al van dit soort oplichters opgemerkt in de Alkmaarse Koperslaggersstraat. Toen waren het twee Polen, onder leiding van een Engelstalige man die een Vietnamese Alkmaarder tot slachtoffer maakten. Ze deden niet alleen schilderwerk, maar namen ook zijn paadje en voegwerk onder handen, om vervolgens voordat het werk klaar was 2.500 euro te eisen. De buurman kwam er toen tussen en was zo aardig het pad af te maken.

Inwoners in en om Alkmaar moeten dus nog altijd alert zijn. Er zijn dit jaar minimaal twee teams met witte Engelse bestelbusjes actief; een ander werd gespot op 16 maart. Ook in februari waren 'travellers' gespot en zeer recent nog in Heerhugowaard. Wie dergelijke klusjesmannen treft, wordt verzocht de politie via 0900-8844 te bellen en het signalement en eventueel een kenteken door te geven.
Pin It
Bekeken: 3056x
https://ee.itk.ac.id/data/