Het Nationaal Schoolontbijt, met dit jaar het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’, kent een recordaantal deelnemers. In Alkmaar doen van 6 tot en met 10 november elf basisscholen mee aan deze 15e editie en er wordt weer met burgemeester Piet Bruinooge op het stadhuis ontbeten.

Om gezond ontbijten te promoten is er jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar gaan ruim 550.000 kinderen op 3.000 basisscholen in het land samen genieten van een gezond en gevarieerd ontbijtpakket. In 265 gemeenten brengen klassen hun burgemeester een ontbijt. Veel 'burries' betalen symbolisch met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, het goede doel van dit jaar.

Het ontbijtpakket is dit jaar verder uitgebreid, onder andere met glutenvrije crackers. De kinderen krijgen ook vrolijke placemats, kunstzinnige klassenposters, een groente- en fruitwijzer en deurhangers met ontbijttips voor hun ouders. Nieuw is de Ontbijtmeter, zodat ze kunnen ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren.

Het Nationaal Schoolontbijt krijgt steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een verband dat scholen helpt om doorlopend aandacht te besteden aan gezondheid.
Pin It
Bekeken: 2041x