Donderdag vond in de rechtbank van Haarlem een kort geding plaats van een aantal jeugdhulpaanbieders tegen Netwerkorganisatie regio Alkmaar. De aanbieders vinden dat de door de HAL- en BUCH-gemeenten gestelde tarieven voor inkoop van jeugdzorg in 2018 veel te laag zijn. Zo zou het onmogelijk zijn om goede kwaliteit te leveren. De rechter heeft besloten de inschrijftermijn te verlengen tot en met 6 november, omdat hij meer tijd nodig heeft om de zaak te bestuderen.

De beëindiging van de inschrijftermijn stond eerder gepland op 30 oktober. De regio Alkmaar publiceert de gewijzigde inschrijfdatum via het inkoopplatform TenderNed.

Jan Mesu, wethouder jeugdhulp in de gemeente Bergen, spreekt namens zijn collega wethouders jeugdhulp wanneer hij zegt: “Wij blijven bij ons standpunt: er mogen geen kinderen tussen wal en schip raken. Al onze jongeren hebben recht op goede, tijdige en passende zorg. Daar zijn wij als gemeenten en jeugdhulpaanbieders het over eens en daar doen we allemaal onze uiterste best voor.”

Netwerkorganisatie regio Alkmaar verzorgt de inkoop en het contractmanagement voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Dit doet zij op het gebied van jeugdhulp en ook Wmo, beschermd wonen, vervoer en hulpmiddelen.
Pin It
Bekeken: 2232x