Dinsdag is De Molenhoeve in Sint Pancras opgeleverd door De Geus Bouw. Magentazorg werkt in dit nieuwe woonzorgcentrum met een vernieuwend concept. De appartementen zijn geschikt voor diverse vormen van wonen en ondersteuning. Cliënten houden zelf de regie, maar er is wel 24 uur per dag zorg aanwezig voor wanneer nodig.

Het nieuwbouwcomplex telt 41 appartementen waarbij iedere cliënt, naast non-stop zorg, een eigen woon- en slaapkamer met ruime badkamer heeft. Per acht of negen appartementen is er een buurtkamer. Familie, vrienden en kennissen blijven de belangrijkste rol spelen in het leven van de cliënten.

De ouderenzorg verandert door de vergrijzing. Velen willen langer zelfstandig wonen, maar hebben daar soms wat hulp bij nodig. De Molenhoeve is voor mensen met een geïndiceerd zorgzwaartepakket.  “Dit ‘Wonen zoals thuis’ geeft mensen het behoud van de eigen regie in een veilige woonomgeving. De woning in De Molenhoeve is het thuis van de cliënt”, aldus teamcoach Elles Nauta.

“De Geus Bouw heeft ondanks de lastige opgave om midden in het Sint Pancras aan de slag te gaan, het nieuwe centrum keurig binnen de tijd en binnen het budget opgeleverd”, aldus Marcel Rosendaal, vastgoedmanager bij Magentazorg. Hij leidde het project samen met manager technisch beheer & veiligheid Ron van Deudekom en Elles Nauta in goede banen.

‘Wonen zoals thuis’ is samen met een architect en projectmanagement van FAME Planontwikkeling ontwikkeld. De feestelijke opening zal halverwege februari plaatsvinden.
Pin It
Bekeken: 2905x