CDA Alkmaar dient tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad op 6 november een motie in betreffende de eigen bijdrage van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

In Alkmaar wordt voor diverse onderdelen die onder deze wet vallen een eigen bijdrage gevraagd en de hoogte daarvan hangt af van vele factoren. Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer, stelt de fractie.

In het net afgesloten regeerakkoord wordt dit erkend en is voorgesteld de eigen bijdrage in een abonnementsvaatje te gaan gieten. Het kabinet zal hiervoor 145 miljoen euro uittrekken, wat ieder jaar gestort wordt in het Gemeentefonds. Wanneer de aanpassing wordt ingevoerd is nog niet duidelijk.

De CDA-fractie verzoekt het college alvast een onderzoek te starten en de mogelijkheden die hieruit komen voor te leggen aan de gemeenteraad. Indien de bijdrage van het rijk voldoende is kunnen de hulpbehoevende plaatsgenoten dan zo spoedig mogelijk gebruik maken van dit abonnementstarief.
Pin It
Bekeken: 2857x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/