Uit een nationale enquête van de Fietsersbond met bijna 2.500 respondenten komt station Alkmaar Centraal zeer positief uit de bus. Samen met slechts vier andere stations krijgen de stallingen een 100% positieve score. De bevraging is onderdeel van de Fietsstadverkiezing begin 2018.

De Fietsersbond vroeg in de enquête of men wel of niet met de fiets naar het station gaat, en naar redenen om niet te fietsen. Daarnaast werd gevraagd naar de kwaliteit en kwantiteit van de stallingen, en de keuze tussen onbewaakt en bewaakt. Ook werden vragen gesteld over stalling bij bus, tram of metro, over OV-fietsen en men kon vrij opmerkingen plaatsen.

Uit Alkmaar kwam de volgende reactie: “Bemenste stalling Alkmaar over het algemeen goed, vriendelijke mensen, goede reparaties, maar soms weinig ruimte om je fiets goed te kunnen stallen”

Er werd verder nog gevraagd naar het gemeentebeleid rond fout geplaatste fietsen en weesfietsen. Een ruime meerderheid in het land (83%) stoort zich hieraan en is positief over verwijdering van deze tweewielers. De anderen zijn niet zozeer tegen het principe, maar menen dat ook welwillende mensen wel eens de dupe zijn omdat de voorzieningen bij hun station niet toereikend zijn.
Pin It
Bekeken: 1601x