Het college van Alkmaar heeft ingestemd met het maken van een plan voor de bouw van ongeveer 90 woningen aan de Sperwerstraat. Wethouder Anjo van de Ven is tevreden: "Sociale huurwoningen zijn schaars in de stad. Dit plan past prima bij de ingeslagen weg van het college om het tekort aan passende woonruimte op te lossen."

Alkmaar heeft een groot tekort aan sociale huurwoningen, zowel gewone woonruimte als kleine woningen (studio’s) voor jongeren vanaf 18 jaar die wat begeleiding nodig hebben. Het college wil graag iets aan dat tekort doen en zet haar onbebouwde grond aan de Sperwerstraat in.

In overleg met Woonwaard is ervoor gekozen om het percentage sociale huurwoningen in het nieuwbouwplan fors hoger te stellen. Normaal eist de gemeente minimaal 30 procent, maar hier wordt dat rond 80 procent.  Een deel van het grasveld wordt groene openbare ruimte.

Op korte termijn worden bewoners en organisaties in de omgeving uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst, waarbij ze kunnen zien en horen wat de voorgenomen plannen inhouden. (foto: Bing Maps)

 
Pin It
Bekeken: 3403x