Op zaterdag 11 november 20:15 uur en zondag 12 november 14:30 uur staat Odeon op de planken van de grote zaal in Theater de Vest met de vrolijke operette 'Gasparone'.

Odeon speelt deze uitdagende operette van Carl Millöcker voor het eerst in haar 71-jarig bestaan. Samen met koor, solisten, Jeugdtheater Cupido en Het Odeon Begeleidingsorkest zorgt het operettegezelschap weer voor een heerlijke uitvoering. Dirigent is Jean-Luc Vriend en de regie is in handen van Ben Eppinga.

Sicilië's gouverneur Nasoni wil zijn aartsluie zoon koppelen aan de lieftallige gravin Carlotta. Maar als zij van haar rijkdom wordt beroofd, trekt Nasoni het huwelijksaanzoek in. Aangenomen wordt dat Gasparone de schuldige was, een beruchte bandiet, maar het blijkt de jonge edelman Erminio te zijn, die zo de hebzucht van de gouverneur ontmaskert. Opmerkelijk aan het stuk is dat de titelfiguur nooit op de bühne verschijnt.

Op de achtergrond speelt de weelderige smokkel op Sicilië, dankzij Nasoni's onhandige douaniers en karabiniers. Ook de jonge waard Benozzo maakt zich schuldig en hij verzint voor zijn vrouw Sora allerlei excuses voor zijn afwezigheid. Sora verdenkt hem van ontrouw, maar als zij uiteindelijk de waarheid ontdekt, is zij opgelucht. Happy ending voor alle nobele figuren.

Kaarten kosten 24,50 euro en zijn te bestellen via odeonoperette.nl. AlkmaarPashouders betalen 20,50 op vertoon van hun AlkmaarPas.
Pin It
Bekeken: 2727x
https://ee.itk.ac.id/data/