De uitspraak van het kort geding, dat diverse jeugdzorgaanbieders hadden aangespannen tegen de gemeente over de eenzijdig verlaagde tarieven van inkoop, is daar. De rechter heeft bepaald dat de aanbieders en de gemeenten opnieuw moeten onderhandelen, zij moeten beide hun verantwoordelijkheid nemen om er samen uit te komen.

De jeugdzorgaanbieders, Triversum, GGD NHN, Parlan, Kenter Jeugdhulp, Lijn 5 en Parnassia moeten in een presentatie laten zien dat zij niet uitkomen met de nieuwe, door de gemeenten gestelde tarieven.

Overkoepelende organisatie regio Alkmaar, die de inkoop verzorgt voor de gemeenten HAL en BUCH vond dat de inkooptarieven van jeugdzorg niet inzichtelijk genoeg waren. Zij lieten een kostenexpert het nieuwe tarief bepalen. Ze bepaalden dat de jeugdzorgorganisaties best iets konden besparen, bijvoorbeeld op de overheadkosten.

Jeugdzorg was het daar niet mee eens en zij  moeten nu volgens eigen zeggen onder de kostprijs gaan werken waardoor zij de huidige zorg niet meer kunnen waarborgen. De rechter verlengde de inschrijftermijn voor de aanbesteding eerder  al tot 6 november, het was eerst 30 oktober. Dit omdat de rechter meer tijd nodig had om zich te verdiepen in deze zaak.
Pin It
Bekeken: 1843x