Rond De Mare is zaterdag een brief bezorgd van de ‘Rijksveiligheidsdienst’. Hierin stond dat er een relay tussen het thuisnetwerk en het glasvezelnetwerk van de provider geplaatst moet worden, om het grootschalig onderscheppen van communicatie door de geheime diensten (het zgn. sleepnet) eenvoudiger te maken.

In de brief wordt verzocht om via  rijksveiligheidsdienst.nl/relay een afspraak te maken. Men wordt echter doorgelinkt naar waartrekjijdegrens.nl. Op deze site word duidelijk dat het om een bewustwordingscampagne van Bits Of Freedom gaat.

"De Rijksveiligheidsdienst bestaat niet. En er is geen installatie van een relay nodig om het grootschalig onderscheppen van communicatie van burgers mogelijk te maken. Want met de huidige techniek kan dit al lang. En met de nieuwe wet voor de geheime diensten is dit straks ook echt toegestaan.", zo meldt de website.

Om duidelijk te maken wat er straks allemaal mogelijk is, is er een kieswijzer gemaakt met daarin vijf scenario's. Ook vind je per scenario informatie over wat er nu precies in de nieuwe wet staat.
Pin It
Bekeken: 2973x