Het 15e Nationaal Schoolontbijt, met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’, was nog nooit zo groot. In Alkmaar doen deze week elf basisscholen mee en groep 5 van de Burijn ging naar het stadhuis om  samen met burgemeester Piet Bruinooge te ontbijten. Deze keer was dat een klas van De Burijn. Ook wethouder Elly Konijn was van de partij.

Om een gezond ontbijt te promoten is er jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt. Deze editie gaan ruim 550.000 kinderen op 3.000 basisscholen samen genieten van een gezond en gevarieerd ontbijt en in 265 gemeenten komen klassen naar hun burgemeester toe.

Veel burgervaders 'betalen' voor het ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, het goede doel van dit jaar. Zo ook Piet Bruinooge. Hij overhandigde tijdens zijn welkomstwoord een symbolische cheque van 100 euro. Daarna was dan het eindelijk etenstijd en daarbij namen Bruinooge en Konijn alle tijd om met de kinderen te babbelen.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was aanwezig voor een fotoreportage, die volledig te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2696x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/